NOVICA
27. Nov

ODPRTI DIALOGU Z MLADIMI: TRAJNOSTNA (PRE)HRANA

V ponedeljek, 17. novembra 2025, smo z dijaki 2. in 3. letnika gastronomije in turizma sodelovali v ODPRTEM DIALOGU Z MLADIMI: TRAJNOSTNA (PRE)HRANA, ki je potekal v Kulturnem inkubatorju na Koroški c. 18 v Mariboru. 

Na posvetu so kot govorci sodelovali Mojca Polak – direktorica, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Živa Kavka Gobbo – predsednica, Focus – društvo za sonaraven razvoj, Adrijana Kos – projektna vodja Zeleni koraki za kulturo, Mladinski kulturni center Maribor in Marja Guček – direktorica, Mladinski kulturni center Maribor. Posveta so se udeležili tudi študentje Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Osrednje vprašanje posveta je bilo, kako posamezni deležniki uresničujejo koncept trajnostne (pre)hrane pri svojem delu in kako lahko skupaj podpremo ideje mladih ter jih prevedemo v sistemske rešitve. Dijaki in študentje so skozi dialog z govorci posveta kritično ovrednotili obstoječe prakse in predlagali nekaj izboljšav in možnih aktivnosti za v prihodnje.

Mentorica: Vesna Pogačnik

Foto: Eva Božič

Organizator: Mladinski kulturni center Maribor (http://www.mkc.si/)